В 17 училища в Лондон вече няма да се използват смартфони

Група лондонски училища обявиха, че спират използването на смартфони в отговор на нарастващата обществена загриженост за въздействието им върху децата, съобщи „Гардиън“. Директорите на 17 от 20-те държавни средни училища в Саутерк, Южен Лондон, взеха колективно решение да забранят смартфоните за учениците, с надеждата да се справят с негативните последици от тяхната употреба и извън училището.

Останалите три държавни училища в района също работят по въвеждането на тази политика. Училищата ще помогнат на семействата и учениците да разберат добре документираните отрицателни страни на използването на смартфони и социални мрежи сред младите хора, включително проблеми с психичното здраве, пристрастяване към екранно време, негативно въздействие върху съня и вниманието, достъп до неподходящо съдържание и повишен риск от кражби и грабежи.

Неотдавнашен доклад на образователната комисия на Камарата на общините установи, че времето пред екрана става все по-нормално за малки деца и тийнейджъри, с 52% увеличение между 2020 г. и 2022 г. Според доклада, близо 25% от децата и младите хора използват своите смартфони по начин, който съответства на поведенческа зависимост.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване