Върховният съд на Бразилия узакони притежанието на марихуана за лична употреба

Върховният съд на Бразилия узакони притежанието на марихуана за лична употреба, което може да помогне за намаляване на пренаселеността на затворите, съобщи ДПА. Притежанието на малки количества канабис вече ще се счита за административно нарушение без правни последици. Съдиите предстои да определят конкретните граници на тези количества.

Председателят на съда Луис Роберто Барозо подчерта, че решението не узаконява употребата на наркотици и не я одобрява, а цели ефективно справяне с наркоепидемията, тъй като предишните стратегии не са дали резултат. Канабисът остава незаконен и не може да се употребява на обществени места.

Решението може да намали пренаселеността на затворите, където много от около 840 000 затворници изтърпяват присъди за притежание на малки количества наркотици. Бразилия е на трето място в света по брой затворници, след САЩ и Китай, с население от приблизително 210 милиона души.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване