Връщат отнетата колата на Ивайло Цветков-Нойзи

Решението на Софийския районен съд е, че колата на Ивайло Цветков-Нойзи няма да бъде отнета в полза на държавата. През март Цветков получи условна присъда за шофиране след употреба на алкохол. Според обвинението, на 17 ноември миналата година, той е уличен да шофира в нетрезво състояние по Околовръстния път в София.

По време на теста с дрегер беше установена проба от 2,12 промила алкохол, а кръвният му тест показа наличие на 2,52 промила. След ареста му, Цветков беше освободен срещу гаранция от 15 000 лева. Споразумението с прокуратурата доведе до негова условна присъда от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Първоначално присъдата предвиждаше отнемане на шофьорската книжка за една година и два месеца, както и конфискация на колата му в полза на държавата.

На предходното заседание, което се проведе през май, Цветков и неговият адвокат не се явиха в съда, което доведе до наложена глоба от 500 лева. Прокурорът Николай Николов заяви, че Софийската районна прокуратура ще обжалва решението на съда, тъй като според тях то създава притеснителен прецедент.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване