Забележителна година за Българската федерация по ММА

Измина една вълнуваща и много успешна година от третия мандат на Станислав Недков като председател на Българската федерация по ММА (БФММА). През този период федерацията постигна изключителни успехи както на национално, така и на международно ниво.


Недков подчерта, че тези постижения са резултат от съвместните усилия на председателите на клубове, треньори, състезатели, членове на Управителния съвет, партньори и всички ангажирани с дейността на БФММА. „Мотивацията, себераздаването и активното участие на всички нас бяха от съществено значение за реализирането на нашите амбициозни цели,“ заяви Недков.


Сред основните успехи на федерацията през изминалата година се откроява придобиването на членство в Международната граплинг федерация. БФММА организира вълнуващи първенства с непрекъснато нарастващ брой участници и пълни зали. Участието в международни събития също донесе голямо признание за федерацията, която успя да затвърди позицията си сред най-добрите в света.


Особено впечатляващи са резултатите от състезателния сезон – общо 59 медала от световни, европейски и балкански първенства. Сред най-изявените състезатели са световният и европейски шампион Мартин Петков, европейският шампион Лазар Рачков и световната вицешампионка за девойки Стефани Петрова.


България се класира на 2-ро място при младежите и на 4-то при мъжете на Европейското първенство в Белград, сред 36 страни участнички. Федерацията спечели за седма поредна година отборната титла на Балканското първенство.


„Най-големият ни успех е, че не спираме да даваме надежда, шанс и път на развитие на младото поколение,“ добави Недков. „Благодарение на общите ни усилия, превърнахме БФММА в пример за ангажираност и грижа за децата и младите хора на България.“


Станислав Недков изрази дълбока благодарност към всички за неоценимата подкрепа и доверие и обеща, че федерацията ще продължи да работи за развитието и популяризирането на българския спорт. „Слава Богу за всичко!“ завърши той.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване