Задържаха над 3000 кутии цигари на Дунав мост

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 49 400 къса (2470 кутии) цигари при проверка на лек автомобил в района на Дунав мост при Русе, съобщават от Агенция Митници. Акцизните стоки са открити по време на специализирана операция срещу контрабандата, проведена от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

На 20 юни 2024 г. митническите инспектори проверили лек автомобил, управляван от български гражданин, който пътувал сам от България към Западна Европа. Превозното средство било подложено на щателна проверка, при която във фабричните кухини на седалките били открити 49 400 къса (2470 кутии) цигари от различни търговски марки, облепени с български акцизни бандероли. Шофьорът заявил, че цигарите са негови и ги превозва за подаръци на приятели. Акцизните стоки са иззети и на шофьора е съставен акт.

При друга проверка на 23 юни 2024 г. митническите служители установили още 13 600 къса (680 кутии) цигари с български бандероли, укрити в сак и тонколона в лек автомобил. Шофьорът, също български гражданин, заявил, че цигарите са негови. Стоките са задържани, а на шофьора е съставен акт.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване