Задържаха над 31 000 къса цигари в района на „Дунав мост 2“ при Видин

На 8-ми юни, митнически инспектори при ГКПП „Дунав мост 2“ в района на Видин – Калафат откриха и задържаха 31 680 къса цигари, което съответства на 1584 кутии. Информацията бе предоставена от Агенция „Митници“.

По време на проверка на един камион, който напускаше страната и теглеше платформа със зареден микробус, митническите служители използваха мобилна рентгенова система за сканиране на състава. В резултат на сканирането бяха забелязани нетипични плътности в ходовите гуми, тавана и вътрешността на тонколоната на микробуса. При физическа проверка в тези части на превозното средство, митническите инспектори откриха контрабандни цигари, облепени с български акцизни бандероли. Цигарите бяха конфискувани, а към български гражданин, водач на превозното средство, бе съставен акт за административно нарушение.

Откриването на акцизните стоки стана в ход на специализирана операция, организирана от Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция по приходите.

От началото на годината в ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат са били задържани общо 78 380 кутии, или 1 567 400 къса контрабандни цигари.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване