Задържаният за побой на къмпинг „Градина“ полицай вече е временно отстранен

Служителят на Четвърто районно управление на МВР в Бургас, задържан за побой в „Кайт бар“ до къмпинг „Градина“ на 1 юли, вече е временно отстранен от длъжност. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на изслушване в пленарната зала, инициирано от група народни представители. Министърът изрази увереност, че полицаят ще бъде уволнен.

На мястото на инцидента са били изпратени два екипа, които са установили двама пострадали и двама очевидци, всички от София. Задържаният Христо Петров, на 21 години, е работил в МВР от 25 октомври миналата година и е в изпитателен срок като патрулен полицай, обясни главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Първоначално в МВР е постъпила информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт, но тази версия не е била потвърдена. След проверка е станало ясно, че извършителят може да е служител на МВР. Така се установило, че Петров е подал заявление за отпуск от няколко дни преди инцидента.

Преди да стане полицай, Христо Петров е работил като охранител, и ще се проверява дали в момента на инцидента не е работил все още като такъв. Министър Калин Стоянов увери един от пострадалите, Валентин Радев, че случаят ще остане под негов контрол и че не толерира подобно поведение.

Министърът подчерта, че независимо кой е извършителят, МВР ще реагира по същия начин. Преди всеки сезон се прави анализ за необходимите сили за охрана от страна на МВР и тази година по цялото Черноморие са командировани над 400 души от страната, включително и полицаи от други страни.

Стоянов допусна, че Христо Петров може да е работил нерегламентирано като частен охранител.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване