Жена осъди Столична община за 80 хил. лева заради инцидент на трамвайна спирка

Столична община е осъдена да плати обезщетение в размер на 80 000 лева на жена, която пострадала при инцидент на трамвайна спирка. Жената се спънала в стърчащи болтове, предназначени за монтаж на кофа за боклук, което й е причинило сериозни травми – счупени китки на двете ръце и на тазобедрената става на левия крак.

Инцидентът се случил в началото на 2023 година на спирка „Лагера“ в посока пазар „Красно село“. След инцидента жената е била обездвижена за 4 месеца и продължително време след това се е придвижвала само с помощ. Въпреки лечението, тя не е успяла да се възстанови напълно и е останала с трайни увреждания.

Жертвата е завела дело в Софийския градски съд, където е поискала обезщетение от 80 000 лева за неимуществени вреди, както и 3000 лева за разходи за лечение. Съдът е уважил искът на жената и е решил, че Столична община трябва да заплати обезщетение в размер на 80 000 лева, както и 10 000 лева разноски по делото.

Решението на съда отбелязва, че общината носи отговорност за състоянието на тротоарите и трябва да ги поддържа в безопасно състояние. Стърчащите болтове са били опасност за пешеходците, а общината не е предприела достатъчни мерки за тяхното обезопасяване.

Решението на Софийския градски съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване