10 нелегални мигранти пострадаха при катастрофа край „Петолъчката“ до Ямбол

Десет нелегални мигранти, сирийци на възраст между 14 и 20 години, са пострадали при катастрофа с джип край Ямбол. Инцидентът е станал малко преди 20:00 часа вчера, съобщи заместник-директорът на областната болница „Св. Пантелеймон“, д-р Валентин Вълчев.

Полицията потвърди, че джипът е самокатастрофирал между пътен възел „Петолъчката“ и стралджанското село Зимница. Движението в участъка не е ограничено.

Седем от мигрантите са приети в ямболската болница, а трима са транспортирани от Спешна помощ в държавната болница в Сливен. Състоянието на един от мигрантите, пътувал в джипа, е най-тежко и той ще бъде транспортиран с линейка до отделението по неврохирургия в Университетската болница в Пловдив. Двама остават в ямболската болница – единият в хирургично отделение, а другият в отделението по реанимация, но в стабилно състояние.

След извършени прегледи останалите четирима са освободени от ямболската болница, тъй като са с повърхностни наранявания, допълни д-р Вълчев.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване