Арестуваха известния ТВ продуцент Нико Тупарев

Един от най-големите телевизионни продуценти в България, Нико Тупарев, е задържан по разследване за длъжностно присвояване. Въпреки това, съдружникът на Тупарев от „Еф хикс камера“, Радослав Тушев, заяви, че продуцентът не е задържан или арестуван. Пресцентърът на МВР потвърди ареста, но не даде подробности. Според източници, Тупарев е в болнично заведение в София за рутинни процедури при задържане. Близки до продуцента коментираха неофициално, че държавните институции се използват срещу тях.

Преди седмици Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна дело срещу Тупарев и съдружниците му по сигнал на техен бизнес партньор за отклоняване на печалби от основната продуцентска фирма към по-малки фирми. КЗК все още не е обявила решение по делото. Тупарев е известен с продукциите „Стани богат“, „Биг брадър“ и „Игри на волята“.

Производството в КЗК е по сигнал за нелоялна конкуренция и изтичане на ноухау при създаването на телевизионни предавания. Сигналът е подаден от „Еко брикет“ АД срещу няколко продуцентски компании и съдружниците в тях, включително Тупарев. Фирмата твърди, че продукциите са правени през други фирми, отклонявайки ноухау и ощетявайки компанията майка финансово.

„Еко брикет“ е създадена през 2001 г. и въпреки името си, се занимава със създаване на телевизионни програми. Физически собственици са Нико Тупарев и Александър Георгиев Тошев, който има десетки фирми в различни сфери. Според медийни публикации, Тошев е известен с прякора Джони Каскета и има значително бизнес влияние по Южното Черноморие.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване