България предлага на деца, пострадали при удара над болницата в Киев, да се възстановяват у нас

Служебният министър на труда и социалната политика, Ивайло Иванов, предложи деца, преживели ракетния удар срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази в България. В телефонен разговор с посланика на Украйна в България, Олеся Илашчук, Иванов обсъди възможността за предоставяне на тази помощ.

Министърът обясни, че вече е организирано посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, които ще бъдат настанени в базите на „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД, където ще получат професионална подкрепа и подходящи условия за възстановяване. Иванов предложи в първите групи украински деца, които ще дойдат в България, да бъдат включени и тези, които са преживели удара по детската болница. Той подчерта, че почивката на децата ще бъде допълнена със здравно-психологическа терапия, за да се облекчат психологическите и физическите травми.

От Социалното министерство съобщиха, че в близките дни ще бъдат уточнени конкретни действия за изпълнение на обсъдените мерки в помощ на украинските деца.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване