Български културен център бе открит в ганайската столицата Акра

Български културен център, включващ бизнес и туризъм, бе открит в столицата на Гана – Акра. Центърът ще бъде място за срещи на българите в Гана и хора от различни националности. Центърът се намира на улица „Какрамаду“ в спокоен квартал и ще предоставя услуги за подпомагане на бизнеса и туризма.

Откриването бе уважено от бизнес представители, които се насладиха на българското гостоприемство и култура. Присъстващите се насладиха на кетъринг и музика от ганайския музикант Кен Карбону и български мелодии. В бъдеще ресторантът в центъра ще предлага български и ганайски ястия.

Почетният консул на България в Акра, Николас ван Щаалдуйнен, подчерта, че центърът ще илюстрира българското гостоприемство и култура. Той насърчи хората да опознаят богатата българска култура и отбеляза, че центърът ще бъде сборен пункт за ганайци, учили в България, и за тези, които учат в момента. Центърът ще предлага часове по български език и редовни български събития, както и ще популяризира българския бизнес и туризъм сред ганайците.

Плановете включват разширение с офиси на български и ганайски бизнес структури, фокусирани върху различни сектори като земеделие, фармация, вино и спиртни напитки, технологии и туризъм. Българският посланик в Нигерия, Янко Йорданов, определи центъра като „важна средищна точка“ и потвърди ангажимента на България за задълбочаване на двустранните отношения с Гана.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване