Израел предупреди: Можем да върнем Ливан в „каменната ера“

Израел извърши въздушни нападения в южната част на Сирия и в Ливан. При атаките в Сирия загинаха двама души, а един сирийски военнослужещ беше ранен. Сирийски медии определят атаката като „въздушна агресия“, при която са били взети под прицел различни обекти. В Ливан израелски удар разруши жилищна сграда в град Набатиех, ранявайки най-малко петима души и нанасяйки щети на десетки жилища и автомобили.

По време на посещението си във Вашингтон, израелският министър на отбраната Йоав Галант предупреди, че армията му може да „върне Ливан обратно в каменната ера“ при евентуална война с шиитската групировка „Хизбула“. Въпреки това той подчерта, че израелското правителство предпочита дипломатическо решение за намаляване на напрежението на израелско-ливанската граница.

Галант също така обсъди с американски представители план за управлението на Ивицата Газа след конфликта с палестинската групировка „Хамас“. Предложението включва участие на местни палестинци, регионални партньори и САЩ, но той уточни, че това би бил „дълъг и сложен процес“.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване