БЧК раздава храни и хигиенни продукти на над 618 хиляди уязвими български граждани

Българският Червен кръст (БЧК) започва раздаването на храни и хигиенни продукти за над 618 хил. уязвими български граждани, съобщиха от пресцентъра на организацията. Помощта е част от операция „Подкрепа“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане (АСП), съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Пакетите включват два вида месни консерви (говеждо месо и говежди кюфтета) и девет вида хигиенни продукти, като тоалетен сапун, шампоан, паста за зъби, четка за зъби, тоалетна хартия, перилен препарат, препарати за под и съдове, и дамски превръзки за момичета на възраст от 15 до 29 години. Продуктите са закупени от АСП.

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един артикул от всеки продукт, а тричленните и по-големите семейства – по три артикула. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 временни пункта в цялата страна и ще продължи до 31 юли. Всеки правоимащ гражданин ще получава продуктите срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците с лицата, които ще получат помощта, се изготвят и предоставят на БЧК от АСП. Подробният график за раздаване на продуктите е публикуван онлайн.

В периода от 3 април до 7 юни, БЧК раздаде над 5000 тона храни на над 618 000 уязвими граждани, включително продукти като олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница и конфитюр.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване