БФС, БПФЛ и АБФ подписаха Колективен трудов договор

Днес в Национална футболна база „Бояна“ беше подписан Колективен трудов договор (КТД) от Българския футболен съюз (БФС), Българска професионална футболна лига (БПФЛ) и Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Събитието беше официално обявено от пресслужбата на БФС.

На церемонията присъстваха президентът на БФС Георги Иванов, президентът на БПФЛ Атанас Караиванов и президентът на АБФ Дончо Донев. Генералният секретар на АБФ Георги Бойчев и вицепрезидентът на асоциацията Мила Христова също бяха присъствени.

Трите страни подписаха КТД за професионалния футбол в шести пореден път, като продължение на успешния социален диалог и като демонстрация за ефективността му в българския футбол. Този документ е от съществено значение, защото е в съответствие с изискванията на ФИФА, УЕФА и ФИФПро относно развитието на социалния диалог на национално ниво. В него са включени всички необходими елементи за регулиране на трудовите взаимоотношения между футболните клубове и играчите, като минимални заплати, застраховки, отпуски, условия за тренировки, както и условия за сключване и прекратяване на трудови договори.

По време на събитието беше подписано и Колективно споразумение за условията на работа в женския футбол, което обхваща стандарти и условия за осигуровки, тренировки, пътувания и настаняване за първенството и националния отбор на женския футбол. Този ход е в изпълнение на критериите, зададени от ФИФА, УЕФА и ФИФПро за развитието на женския футбол в националните федерации.

Президентът на АБФ Дончо Донев изрази благодарност към президента на БФС Георги Иванов и президента на БПФЛ Атанас Караиванов за доброто сътрудничество по време на преговорите за подписването на двата важни документа. Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов подчерта значението на колективното договаряне за осигуряване на фундаментална база във футболната индустрия и за подчертаване на демократичния процес във вземането на решения.

Президентът на БФС Георги Иванов изрази удовлетворение от значението на днешното събитие за българския футбол и благодари на АБФ и БПФЛ за ангажиментите, които са поели в съответствие със зададената посока за развитие на социалния диалог в националния футболен спорт.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване