Бойко Борисов: Още преди три месеца бяхме категорични, че коалиция с ДПС няма да правим

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че ГЕРБ няма да създава коалиция с ДПС. Той подчерта, че по време на преговорите не са търсили и не са получили подкрепа от ДПС.

На въпрос кое ръководство на ДПС предпочита – това на Ахмед Доган или на Делян Пеевски, Борисов отговори, че е бил в коалиция с Лена, Киро, Асен и Денков, а кабинетът се е казвал „Габриел-Денков“. Той посочи, че ДПС не са участвали в тази коалиция, нито в преговорите.

Борисов обясни, че ДПС са се появили на масата за преговори, когато Христо Иванов настоял за промени в Конституцията, които изискват 160 гласа.

Борисов коментира и вътрешните проблеми в ДПС, казвайки, че спорът между Ахмед Доган и Делян Пеевски предоставя възможност за по-добро развитие на структурите на ГЕРБ. Той добави, че колкото по-зле се представят другите партии, толкова по-добре е за ГЕРБ.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване