Борисов: Първо да изберем комисии в НС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критика към кмета на София, Васил Терзиев. В кулоарите на парламента Борисов призова първо да се изберат комисии в парламента. Той напомни, че от ПП-ДБ по-рано поискаха нови правила за избор на Антикорупционната комисия, защото част от техните кметове са атакувани.

Борисов изрази съмнение относно управлението на Терзиев, посочвайки, че в София всеки ден има хаос и няма нито една реализирана обществена поръчка, което според него означава, че догодина нищо няма да се случи. Той смята, че Терзиев не владее материята и може сам да се оттегли.

Борисов също така критикува кметовете на ПП-ДБ, които според него съсипват градовете си и не спазват закона. Той спомена и несъвместимостта на Андрей Гюров с поста му като подуправител на БНБ, критикувайки практиката на назначаване на партийни членове на неутрални институции. Борисов припомни, че ГЕРБ са подкрепили Димитър Радев за шеф на БНБ, който е с опит в Международния валутен фонд.

Борисов отбеляза, че позицията на България на срещата на НАТО отразява приетите решения в парламента. Той добави, че по време на своите визити във Вашингтон винаги е бил в Белия дом и е срещал шефовете на департаменти, и не знае причината, поради която президентът е решил да не отиде.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване