Даниел Митов зове „колегите“ за подкрепа за кабинет

Даниел Митов призова колегите си да престанат да се държат като деца, да не потриват ръце и да не се смеят злорадо. В студиото на Нова телевизия, въпреки пейоративните изрази, той не спомена директно имената на „колегите“, които призовава за подкрепа в пленарната зала за съставяне на правителство – „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Даниел Митов беше част от предложения състав на кабинета на Росен Желязков, който вчера от името на ГЕРБ взе мандата. На въпрос как така призовава тези, които са наричани „най-корумпираните“, Митов отговори, че „пачките и пуделите ги видяхме“, но според него ПП-ДБ и колегите са политическа реалност, с която трябва да се съобразяват.

Митов заяви в ефира на „Здравей, България“, че имената от проектоправителството са доказани експерти, способни да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. Той подчерта, че трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори. ГЕРБ-СДС предложиха на всички партии разговор по приоритети, но с някои не могат да намерят общи неща. Според него, вместо да бъдат политици, ПП-ДБ започнаха да се държат като наблюдатели и анализатори.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване