Днес се отбелязва Световният ден на НЛО

На 2 юли се отбелязва Световният ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО), който привлича вниманието на много хора, вярващи в извънземни. Този ден е повод за провеждане на фестивали, научни дискусии и групово наблюдение на небето. Празникът е предложен през 2001 г. от Хактан Акдоган, създател на Международния музей на НЛО в Истанбул, и е свързан с розуелския инцидент от 1947 г., когато край Розуел, Ню Мексико, катастрофира летателен апарат.

Събитието на 2 юли включва тематични партита, гледане на филми за НЛО и съвместна медитация. В Розуел се организира Фестивал на НЛО с множество събития от 5 до 7 юли, като „Галактикон“, семейни забавления и филмов фестивал в Международния музей и изследователски център на НЛО.

От декември 2022 г. САЩ променят наименованието на НЛО на „неидентифицирано анормално явление“, включващо обекти не само във въздуха, но и във водна или комплексна среда.

Световният ден на НЛО не е само празник, но и възможност за размисъл върху мистериите на Вселената. Събитията предоставят възможност за обмен на идеи и опит между ентусиасти и специалисти, вдъхновявайки хората към непрекъснато преоткриване на космоса.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване