Доналд Тръмп води уверено пред Джо Байдън според последните проучвания

Доналд Тръмп е получил значителна преднина пред президента Джо Байдън в състезанието за Белия дом след предизборния дебат миналата седмица, според две отделни проучвания на „Ню Йорк Таймс“ и „Уолстрийт Джърнъл“. Изследването на Сиена Колидж за „Ню Йорк Таймс“ показва, че Тръмп води с 6 процентни пункта, с 49% срещу 43% за Байдън сред вероятните избиратели. Това е най-голямата преднина на Тръмп в проучване на „Таймс“/Сиена от 2015 г. насам.

Проучването на „Уолстрийт Джърнъл“ също показва преднина от 6% за Тръмп, което е увеличение от предишната преднина от 2% през февруари. И двете проучвания отбелязват, че възрастта на 81-годишния Байдън е фактор, който влияе на неговата привлекателност като кандидат. Около 80% от анкетираните смятат, че Байдън е твърде възрастен за втори мандат.

Представянето на Байдън в дебата е предизвикало притеснения сред демократите относно неговата годност за преизбиране. Въпреки това, Байдън обещава да остане в надпреварата и уверява своите поддръжници, че е годен за още един мандат.

Проучване на Ройтерс/Ипсос от 1 и 2 юли показва, че Тръмп и Байдън са в силно оспорвана надпревара, всеки с 40% подкрепа. Проучването също така разкрива, че всеки трети демократ смята, че Байдън трябва да се откаже от надпреварата.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване