Британците гласуват днес на парламентарни избори

Днес британците гласуват на парламентарни избори, като се очаква Лейбъристката партия да спечели убедително, слагайки край на 14-годишното управление на консерваторите и поставяйки Киър Стармър на поста премиер. Консерваторите практически признаха поражението си, предупреждавайки, че опозиционната партия е на път да постигне рекордна победа. Според последните прогнози на „ЮГов“, лейбъристите са на път да спечелят мнозинство от 212 места, най-голямото в съвременната история на Великобритания.

Както Стармър, така и премиерът Риши Сунак, завършиха предизборната си кампания с предупреждения за икономическите последици от победата на другата партия. Консерваторите се фокусират върху ограничаване на щетите и запазване на достатъчно места, за да бъдат ефективна опозиция. Британският министър на труда Мел Страйд призна, че страната може да стане свидетел на най-голямото мнозинство на лейбъристите.

Риши Сунак продължава да се бори за всеки глас, но очакванията са, че времето му като премиер изтича. Британците ще гласуват днес, оценявайки управлението на Сунак и предишните консервативни премиери. Лейбъристите предупреждават своите поддръжници да не приемат победата за даденост, въпреки преднината в социологическите проучвания. Киър Стармър призовава избирателите да рискуват и да гласуват за промяна, и повечето очакват, че те ще го направят.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване