Джорджа Мелони се превръща в ключова фигура в ЕС

Джорджа Мелони, премиерът на Италия, се утвърждава като ключова фигура в ЕС, след като постигна по-добър изборен резултат от този през 2022 година. На евровота нейната партия „Италиански братя“ спечели почти 29% от гласовете, докато на парламентарните избори преди две години те имаха 26%.

На специалния брифинг в хотел „Parco dei principi“ в Рим Мелони бе посрещната с овации и аплодисменти. Изглеждайки видимо доволна, тя заяви:

„Горда съм от резултата на „Италиански братя“. Гордея се и с резултатите на „Форца Италия“ и „Лига“. Гордея се, че управляващото мнозинство на тази нация успя да израсне заедно. Изключително съм горда, че тази нация ще се представи на Г-7 и в Европа със своето най-силно правителство.“

От 76 места в Европейския парламент, които Италия има, „Италиански братя“ ще заемат 24, Демократическата партия – 20, „Пет звезди“ – 9, „Форца Италия“ и „Лига“ ще имат по 8, „Зелена партия – Левица“ – 6, и едно място ще заеме Südtiroler Volkspartei.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване