Елтън Джон изрази подкрепата си към лейбъристите преди вота във Великобритания

Пет дни преди общите избори в Обединеното кралство подкрепата за лейбъристите е на най-ниско ниво откакто Риши Сунак стана лидер на Консервативната партия и премиер на страната, според ново проучване на агенция „Саванта“. Въпреки това, друго проучване показва, че няма промяна в обществените нагласи.

Проучването, поръчано от „Сънди телеграф“, показва спад от четири пункта за Лейбъристката партия, но тя все още води с преднина от 17 пункта пред торите. 38% от анкетираните одобряват лейбъристите, докато консерваторите имат 21% одобрение. Подкрепата за „Реформирай Обединеното кралство“ на Найджъл Фарадж остава непроменена на 14%. Леко подобрение отбелязват по-малки партии като либералдемократите, зелените и независимите кандидати.

Директорът на политическите изследвания на „Саванта“ Крис Хопкинс отбелязва, че дори при спада на лейбъристите, торите нямат много основания за радост, защото разликата от 17 пункта би означавала мнозинство от 200 места за лейбъристите в Камарата на общините на 4 юли.

Анкета на „Ъпиниъм“ за „Обзървър“ показва, че разликата от 20 пункта между лейбъристите и консерваторите се запазва, като само „реформаторите“ на Фарадж бележат еднопунктово подобрение. Междувременно, сър Елтън Джон заяви, че подкрепя лейбъристите и техния лидер Киър Стармър, както и преди е подкрепял Лейбъристката партия и Тони Блеър.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване