„Епъл“ отново стана най-скъпата компания в света

Технологичният гигант „Епъл“ (Apple) отново стана най-скъпата компания в света, измествайки „Майкрософт“ (Microsoft), предаде Ройтерс. Това се дължи на продължаващите инвестиции на „Епъл“ в технологии за изкуствен интелект.

Акциите на „Епъл“ скочиха с почти 4% до рекордните 215,04 долара за брой, увеличавайки пазарната капитализация на компанията до 3,29 трилиона долара. За сравнение, пазарната капитализация на „Майкрософт“ днес беше 3,24 трилиона долара, което за първи път от пет месеца поставя „Епъл“ на първо място.

Този ръст на акциите съвпада с рекордния връх на технологичния борсов индекс „Насдак“ (Nasdaq) поради нови признаци на охлаждане на инфлацията в САЩ.

Вчера акциите на „Епъл“ се повишиха с над 7%, след като компанията представи нови функции с използване на изкуствен интелект и софтуерни подобрения за своите устройства, което според анализатори ще засили продажбите на „айФон“.

На годишната конференция за разработчици на „Епъл“ ръководителите, включително главният изпълнителен директор Тим Кук, разкриха повече подробности за подобренията на гласовия асистент „Сири“ (Siri), който ще може да взаимодейства със съобщения, имейли, календар и приложения на трети страни.

Производителят на чипове за изкуствен интелект „Енвидиа“ (Nvidia), чиято пазарна стойност за кратко изпревари тази на „Епъл“ миналата седмица, е нараснала със 154% тази година. Пазарната капитализация на компанията достигна 3,11 трилиона долара.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване