Ето кои са двамата, помогнали на Брендо да се скрие след наглото кацане

Двама мотористи са помогнали на Евелин Банев – Брендо да се укрие, след като е пристигнал в България на 8 юни 2022 г. с минисамолет „Пайпър Ацтек“. Самолетът, нарушавайки въздушното пространство на седем държави, кацнал за презареждане на изоставено летище край Видин.

От обясненията на мотористите единствено е изяснено, че те са били потърсени през мобилно приложение, каквото ползват пътуващите с мотори по цял свят. Отзовали се на помощ, мислейки, че помагат на „брат на вятъра“, а не на самолет. Според разследващите рокерите се занимават с трафик на бежанци през границата със Сърбия и са част от по-голяма престъпна група каналджии. Срещу тях се води разследване за трафик на бежанци.

Самолетът, излетял от Литва, не бил засечен от радарите. Разследването разкрива, че самолетът е продаден от литовец, а Брендо, известен с връзки с наркооперации, е бил в Киев през 2021 г. Прокуратурата иска задържане на Брендо въз основа на европейски заповеди за арест.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване