Евелин Банев – Брендо остава в ареста

Евелин Банев, известен като „Брендо“, остава задържан в ареста, след като Софийският градски съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Прокуратурата внесе искане за постоянен арест, въпреки че адвокатът на Банев, Силвия Найденова, настояваше то да не бъде уважено.

Съдът реши, че е необходимо да се приложи мярка за задържане под стража, след като прокурорът информирал, че има възможност за производство по европейска заповед за арест срещу Банев, който е бил в затвора по този повод. В началото съдът беше оценил искането на прокуратурата като „нонсенс“, но по-късно реши, че съществува риск Банев да бъде освободен преди приключване на същинския процес.

Банев се предаде доброволно в затвора в София и поиска признаване на изпълнението на осъдителни присъди от Италия и Румъния, които включват лишаване от свобода за периоди от 20 години и 10 години задочно.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване