ГДБОП и ДАНС установиха престъпната схема за търговия с химически вещества и изпиране на генерирания финансов ресурс

Екипи на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) разкриха престъпна схема за търговия с химически вещества и изпиране на генерирания финансов ресурс. Операцията се проведе на 25 юни в област Перник под наблюдението на окръжната прокуратура.

В хода на разследването беше установен лидерът на схемата, който е организирал търговия с анаболи, хормони на растежа, стероиди и други хранителни добавки с неясен произход. Бяха извършени претърсвания на адреси и автомобили, при които бяха намерени голямо количество кафяви шишета с капсули, кашони с надписи на добавки, кутии с неидентифициран прах, пликове с бели таблетки, празни шишета, капачки и самозалепващи се етикети. Открити бяха и пресовъчна машина, електронна везна, мобилни телефони, компютри, златни и сребърни кюлчета, оръжия и боеприпаси, както и полицейска палка, бронежилетка с надпис „Police“ и светлоотразителна жилетка с надпис „Пътна полиция“.

Разследването, водено по чл. 253 от НК, продължава под надзора на прокуратурата, като ще се изяснява за къде и по какъв начин са доставяни пратките.

Освен това, ГДБОП се включи в международно разследване, ръководено от френските власти, при което беше блокиран сайт, използван като комуникационен канал на организирани престъпни групи.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване