Софийският градски съд освободи телевизионния продуцент Нико Тупарев

Софийският градски съд (СГС) освободи телевизионния продуцент Нико Тупарев, въпреки искането на Софийската градска прокуратура (СГП) за неговото задържане под стража или алтернативно домашен арест. Обвинението срещу Тупарев е за присвояване на близо 1,5 милиона лева от търговско дружество, в което е бил съдружник.

Съдията по делото отбеляза, че Тупарев е бил само съдружник в дружеството, управлявано от Александър Тошев, и не е имал възложени управленски функции. В материалите по делото липсват съществени доказателства за обвинението срещу Тупарев.

Защитата на Тупарев посочи, че няма риск от негово укриване и поиска неговото освобождение с парична гаранция. Тупарев сам помоли да бъде оставен без мярка за неотклонение.

Обвинението твърди, че Тупарев е присвоил 1 441 000 лева, като е наредил преводи от сметките на дружеството към своя лична сметка без решение на общото събрание на съдружниците. Прокуратурата посочи, че присвояването е в особено големи размери и представлява тежък случай.

Нико Тупарев е известен телевизионен продуцент на популярни предавания. Преди няколко седмици Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че образува дело срещу Тупарев и негови съдружници по сигнал на бизнес партньор за отклоняване на печалби от основната продуцентска фирма към по-малки фирми. Решението по това дело от КЗК все още не е обявено.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване