Доволен ли е Главчев от свършената от служебното правителство работа?

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че служебният кабинет е изпълнил основната си задача – организирането на честни и прозрачни избори, без скандали. Това обяви той преди заседанието на Министерския съвет, правейки обобщение на работата на кабинета през последните три месеца. Той посочи, че са решени проблеми в различни области.

В областта на здравеопазването Главчев съобщи, че е направен напредък по въпроса за Националната детска болница, като срокът за разчистване на терена е намален наполовина и строежът ще започне до началото на следващата година.

Главчев подчерта, че пенсиите са увеличени с 11%, както беше предвидено първоначално.

В енергетиката той отчете успехи като осигуряването на диверсификация на доставките на ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй и предприемането на мерки за изграждането на Вертикалния газов коридор.

Служебният премиер отбеляза, че са отпуснати 80 млн. лв. за увеличаване на заплатите във висшето образование и че земеделците са получили 300 млн. лв. по украинската помощ.

Накрая, той спомена, че вече има конкретна дата за присъединяване към ОИСР и че е реалистично България да стане част от организацията до края на 2025 г.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване