Голямо количество контрабандни парфюми и цигари задържаха митничари на МП Лесово

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 25 619 опаковки парфюми и 69 000 къса (3450 кутии) цигари в товарен автомобил, превозващ по документи пластмасови кофи.

Операцията е част от съвместните усилия на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция за приходите за борба с контрабандата.

На 23 юни 2024 г. товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от украински гражданин с инициали B.Y., пристига на МП Лесово от Турция. Водачът представя документи, според които превозва палети с пластмасови кофи от Турция за Украйна през България. Митническите служители решават да извършат щателна проверка и откриват, че вместо декларираните пластмасови изделия, палетите съдържат кашони с контрабандни парфюми и цигари.

Открити са общо 25 619 опаковки парфюми и тоалетни води с обозначения на световноизвестни марки, както и 69 000 къса цигари от две търговски марки, с турски акцизен бандерол.

Контрабандните парфюми и цигари са задържани. Образувано е досъдебно производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване