Готов ли е Тръмп да бъде под домашен арест?

<> on January 19, 2018 in Washington, DC.

Доналд Тръмп не изключва възможността да бъде осъден на затвор или домашен арест, ако съдът реши така, но се съмнява, че обществото в САЩ ще приеме подобно решение. „Обществото никак няма да толерира това,“ казва Тръмп.

Бившият президент на САЩ заявява в интервю за Fox News, че е готов да приеме присъда затвор във връзка с обвиненията за фалшифициране на бизнес документи.

Тръмп смята, че процесът срещу него създава риск от социално напрежение и може да бъде повратна точка за американците. Очаква се съдът в Ню Йорк да обяви решението си на 11 юли, а на 15 юли започва конгресът на Републиканската партия, където Тръмп вероятно ще бъде номиниран за кандидат за следващите президентски избори. Той подозира, че тези дати са умишлено избрани.

Тръмп също така обвинява съдия Хуан Мърчан в „умишлени нередности“, като отказа да позволи някои свидетели на защитата да свидетелстват.

На 31 май журито на Окръжен съд в Манхатън призна Тръмп за виновен във фалшифициране на бизнес документи, за да прикрие плащания към порноактриса Сторми Даниелс преди изборите през 2016 г.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване