Градушка удари Кюстендилско

Силна буря съсипа реколтата в Невестинско, където градушка с големината на орех унищожи овощните градини в района на село Ваксево. Реколтата на местните жители е напълно унищожена.

Жителите на Ваксево споделят, че почти във всяка къща ситуацията е същата. Един от потърпевшите разказва пред БТВ, че няма какво да се направи и че вече е твърде късно за ново засаждане. Той добавя, че при него все пак е останало нещо, но има хора, които са в още по-лошо положение.

Цветанка, друга жителка на селото, казва, че щетите са огромни и че от бостана са останали само три дини. Хората, които разчитат на градините си за прехрана, сега ще трябва да пазаруват.

Кметският наместник Юлия Испиридонова потвърди, че има счупени керемиди и коли със счупени стъкла, но за щастие хората са добре. Тя обаче изрази съмнения, че ще има компенсация за щетите. Испиридонова подчерта, че жителите разчитат на собственото си производство, а Кюстендил е далеч за пазаруване, което допълнително усложнява ситуацията.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване