„Има такъв народ“ няма да подкрепят втория мандат

Партия „Има такъв народ“ (ИТН) няма да подкрепи втория мандат за съставяне на правителство, съобщи депутатът Павела Митова пред журналисти. Тя уточни, че въпреки поканата на ДПС за разговори относно втория мандат, ИТН не вижда смисъл да участва в такива дискусии, тъй като вече е обявила позицията си против подкрепата на първия и втория мандат. Възможно е, от уважение, някой представител на партията да присъства на срещата, но това е малко вероятно.

Ако третият мандат бъде даден на ИТН, Митова увери, че партията има ясна стратегия и ще търси подкрепа от всички политически субекти в парламента за съставяне на експертен кабинет с широка подкрепа.

Колегата й Станислав Балабанов също потвърди, че ИТН няма да подкрепи втория мандат. Той подчерта, че при получаване на третия мандат, партията ще покани всички политически партии на разговори за определяне на важните приоритети и политики, а след това ще обсъждат личностите, които ще застанат зад тези политики.

Митова даде критична оценка на законотворчеството в 50-ия парламент, посочвайки, че правилникът за работата на Народното събрание все още не е утвърден изцяло.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване