Изхвърлиха известна певица със заплахи от автобус в Пловдив

Пловдивската оперна певица Ростислава Ракова бе изгонена от градски автобус, след като попитала защо не работи климатикът. Инцидентът стана лвчера.

Ракова се качила на автобуса на спирката при Тунела и попитала защо не е включен климатикът. Кондукторката я обидила, като заявила, че не е длъжна да пуска климатик и да бъде любезна постоянно. Шофьорът също й се развикал, заплашвайки я да я изгони от автобуса. На следващата спирка, при Университета, шофьорът отворил вратата и наредил на Ракова да слезе, заплашвайки я с физическа разправа.

След инцидента, Ракова подала сигнал до ОП „Организация и контрол на транспорта”. Оттам уверили, че ще направят проверка, а фирмата, обслужваща линията, обяснила, че температурата не е била достатъчно висока за включване на климатик.

Подобни инциденти в пловдивския градски транспорт не са единични случаи. Проблемът с липсата на работещи климатици в много автобуси продължава, въпреки предупрежденията от Община Пловдив и ОП „ОКТ” към превозвачите за задължителното охлаждане на рейсовете при температури над 28 градуса.

Превозвачите също така споделят за трудности при намирането на опитни шофьори и настояват за по-бързото въвеждане на електронна система за продажба на билети, която да замени кондукторите. Втората електронна система трябва да бъде въведена до края на юли, след като първата, за която Общината плати 20 млн. лева, се провали през 2016 г.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване