Калин Стоянов излезе с позиция във връзка с обвиненията на Иван Демерджиев

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов изрази становище по повод твърдения на бившия министър Иван Демерджиев. То беше разпространено от пресцентъра на МВР.

„По повод поредните безпочвени нападки на бившия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и в защита на професионалната чест и достойнство на служителите на МВР, чиято дейност той отново омаловажи, намирам за необходимо да внеса малко яснота. Твърденията на този човек, че Министерството не е реализирало нито една операция за неутрализиране на купуване на гласове не просто са голословни и не отговарят на истината, а точно обратното“, се посочва в позицията. Според Стоянов те са тежка обида към труда на над 16 хиляди полицейски служители, които бяха ангажирани с охраната на обществения ред и обезпечаване на свободния и честен избор на членове на Европейски парламент и за Народно събрание. По думите му резултатите от вложените усилия са недвусмислени.

„Красноречива е и оценката, която представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа дадоха за работата на българските институции, според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени“, каза Стоянов.

„Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, по времето на когото за съжаление живота си загубиха шестима служители на Министерството в битката с нелегалните мигранти, вероятно не може да повярва, че МВР овладя мигрантския натиск три месеца, след като той освободи поста“.

„Когато говорим за отличните резултати на МВР, благодарение на които България бе приета в Шенгенското пространство, не трябва да забравяме, че докато Демерджиев заемаше поста вътрешен министър, страната ни беше тотално блокирана за всякакви преговори, свързани с приемането ни в Шенген. Отчитайки дори само този факт, Демерджиев е последният, който би трябвало да прави какъвто и да е коментар, свързан с овладяването на мигрантския натиск, с който той изобщо не се справи“, посочи Калин Стоянов.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване