Калин Стоянов разговарял с бащата на простреляното от полицай момче

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира пред медиите случая с простреляното от полицай момче в Плевен, определяйки реакцията на полицейските служители като некомпетентна, неадекватна и непрофесионална. Той критикува полицая, използвал оръжие в тази ситуация. „С екипа ми не толерираме подобно непрофесионално поведение от страна на полицейски служители“, съобщи министър Стоянов.

По същото време в Плевен се провеждаше брифинг на прокуратурата и МВР относно случая. Започнато е следствено дело и се проверяват всички факти. Вътрешното министерство разпореди вътрешна проверка, полицаят е временно отстранен, а Инспекторатът на ведомството проверява областната дирекция в Плевен.

Министърът съобщи, че е разговарял с бащата на пострадалото момче и го е уверил, че поведението на полицейските служители няма да бъде толерирано. Той обеща, че всички отговорни ще понесат последствия, включително и наказателни.

Относно изборния процес, Калин Стоянов информира, че МВР продължава активно да работи по осигуряване на спокойни избори. Всеки ден се провеждат специализирани полицейски операции, като днес те се извършват в областите Кюстендил и Пазарджик. До момента в структурите на МВР са постъпили 309 сигнала, а 87 от тях са довели до образуване на досъдебни производства. Ситуацията е спокойна, изборните книжа са разпределени по районните избирателни комисии и са под охрана.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване