Касиерката, присвоила близо 150 000 лева от банка в Пловдив, е действала в продължение на 4 години

Служителка на банка в Пловдив беше задържана за присвояване на над 144 000 лева след като действала в продължение на 4 години. Полицията и прокуратурата разясниха, че 52-годишната жена работела като главен касиер в клон на банката от 2005 година до април 2024 година.

Прокурорът Димитър Пехливанов обясни, че присвояването на паричните средства е станало на етапи по време на кризата с COVID-19. Парите, които е присвоила, не са били собственост на отделни клиенти, а били част от оборотните средства, предоставени на нея за операции в банката. Присвояването е продължило четири години, като тя в различни месеци и с различен интензитет е взимала банкноти от пачките.

За да прикрие престъплението си при евентуални проверки, касиерката започнала да слага зелени хартийки в пачките с банкноти, за да ги запълни. Измамата е била разкрита през април 2024 година по време на внезапна ревизия на банката, когато е открита торбата с парите.

Според законодателството предвиденото наказание за такъв вид престъпление е от 3 до 15 години затвор, отнемане на имущество и забрана за упражняване на професията.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване