Мариана Попова: Дъщеря ми е смазана от българското образование

Мариана Попова обича да коментира наболели теми в социалните мрежи, а този път засегна българското образование. Дъщеря ѝ Мария Магдалена е в осми клас и Мариана има преки наблюдения върху системата. Тя сподели своите въпроси и възмущение към Министерството на образованието: защо децата имат по 8-9 часа на ден, защо млада учителка по математика преподава материал, който е учила в университета, защо учебната година продължава до 30 юни, когато материалът е приключил по-рано, и защо съществува 12-ти клас, когато по-ранните поколения са завършвали до 11-ти клас. Тя също така изрази недоволството си от това, че децата не се заразяват с любов към училището, а се отвращават от него.

Въпреки че някои от приятелите ѝ в социалните мрежи я подкрепят, други не са съгласни с нея. Мариана от дълго време планира да емигрира и мечтае да напусне България, но за нейно съжаление, все още е в страната.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване