Министър Стоянов направи първа копка за нов Център за персонализация на лични документи

Вчера заедно с Йозеф Мюлбауер направихме символичната първа копка за построяването на новата сграда за Центъра за персонализация на български лични документи и Центъра за административно обслужване. Очаква се сградата да бъде готова до края на годината и там ще се отпечатват всички видове документи за самоличност, което в момента се извършва на друго място. Фирмата изпълнител увери, че новата сграда ще бъде завършена до края на годината, а служителите ще започнат работа там в началото на 2025 г.

По време на пресконференцията обсъдих и други актуални въпроси. Потвърдих, че съм приел поканата да бъда част от проектокабинета на Росен Желязков, като с него обсъдихме приоритетите в МВР и постигнатото през последната година.

Относно разбитата печатница за фалшиви пари, съобщих, че от началото на годината досега има около 150 случая на прокарване на неистински парични знаци, предимно в София и Перник, с номинал 100 лв. Задържани са двама души, един от които непълнолетен, и са иззети множество флашки с файлове за предпечатна подготовка на банкноти с номинал 10, 20, 50 и 100 лева, както и 50 и 100 евро.

Миналата седмица приключи обществената поръчка за 1000 броя бодикамери, които ще бъдат раздадени на колегите от Пътна полиция.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване