Нови избори не са решение, ПП-ДБ могат да дадат знакова подкрепа дори с няколко гласа, заяви Деница Сачева

Депутатът от ГЕРБ Деница Сачева е номинирана за министър на труда и социалната политика от кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС, Росен Желязков.

„Ние се явихме на избори, за да защитим и реализираме конкретни политики“, заяви тя пред БНТ. Според Сачева, през последните години са били изоставени ключови теми и имало пълно безвремие. По нейни думи, на тазгодишните избори не е имало жалби и че МВР се е справило добре.

Тя отбеляза, че промени в кабинета могат да се случат и в пленарна зала, като нови избори не са решение.

Сачева заяви, че очакват подкрепа за политиките за еврозоната, Шенген и Плана за възстановяване, които са приоритети не само на ГЕРБ, но и на много други парламентарно представени партии.

„Не очакваме подкрепа от цялото ПГ на ПП-ДБ, но ако вярват в тези приоритети, могат да дадат знакова подкрепа дори и с няколко гласа,“ каза тя.

Сачева коментира, че хората очакват конкретни резултати и напомни, че избирателите са дали победата на ГЕРБ. Тя критикува „Промяната“ за постоянното им разделяне на кадърни и лоши хора и подчерта, че колегите от ПП-ДБ трябва да се замислят защо участват в политиката.

По повод отсъствието на Мария Габриел, Сачева обясни, че тя е заместник-председател на ЕНП и има ангажименти, свързани с европейските политики.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване