Министър Стоянов за починалия арестант: Опитал е да се самонарани и е буйствал

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че няколко пъти са влизали при мъжа, който почина в ареста в Ямбол, тъй като е опитвал да се самонарани и е буйствал. Точните причини за инцидента ще станат ясни след аутопсията.

Вчера започна дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишния мъж в ареста на полицията в Ямбол, по заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев.

Калин Стоянов нарече инцидента изключително трагичен и изказа съболезнования към близките на починалия. По случая е образувано следствено дело, както и дисциплинарно производство срещу един от служителите, и дисциплинарна проверка по целия случай. В момента се извършват процесуално-следствени действия.

Министърът подчерта, че най-важното е аутопсията на загиналия човек, която ще бъде готова в рамките на деня или утре. На въпрос дали става дума за самоубийство, Калин Стоянов каза, че се твърди, че човекът се е обесил. Той добави, че в Районното управление има камери, които ще помогнат да се установи какво точно се е случило.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване