Министерският съвет ще разгледа утре проект за отпускане на средства на родителите, чиито децата не са приети в детски ясли и градини

Министерският съвет ще проведе заседание утре от 14:00 ч., съобщи правителствената пресслужба. В предварителния дневен ред са включени няколко важни проекта:

  • Постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. – Това постановление има за цел да компенсира разходите, направени от родителите през периода 1 март – 30 април 2024 г. за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети в общински детски ясли, яслени групи в общински или държавни детски градини поради липса на свободни места. Предложението е внесено от министъра на здравеопазването.
  • Проект на решение за безвъзмездно предоставяне на освободени държавни резерви и военновременни запаси – Това ще се направи за нуждите на 13 социални услуги, предоставящи резидентна грижа за стари хора и пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Велико Търново. Проектът е внесен от министър-председателя.
  • Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2024 г. – Това предложение е внесено от министъра на вътрешните работи.
  • Проект на решение за приемане на Годишен план за 2024 г. за изпълнение на Националната програма за намаляване на риска от бедствия 2021 – 2025 г. – Негов вносител е министърът на вътрешните работи.

Тези въпроси ще бъдат разгледани по време на утрешното заседание на Министерския съвет.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване