Министерството на външните работи стартира конкурс за проекти тип графити върху сгради на тема „България – по-красива в НАТО“

Министерството на външните работи (МВнР) обяви конкурс за творчески проект – арт графит върху сграда на тема „България – по-красива в НАТО“. Това е част от Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от присъединяването на България към Алианса през 2024 г.

Конкурсът има за цел да повиши осведомеността на младите хора и градските общности за ползите от членството на България в НАТО и да насърчи ангажираността им към ценностите и целите на организацията. Освен това, конкурсът цели и облагородяване на градската среда. Петте най-добри проекта ще трансформират външни стени на публични сгради и други пространства в пет общини в България в уникални произведения на уличното изкуство, посветени на юбилея от членството в НАТО.

Конкурсът е насочен към художници и художествени колективи от цялата страна, работещи в областта на визуалното изкуство, стенописа, стрийт арта и графитите. Творческите проекти трябва да интерпретират теми като сигурност, единство, свобода и ползите от членството на България в Алианса. Желателно е те да популяризират и по-малко известни аспекти от работата на НАТО, като ангажимента на организацията към космическата политика, жените, мира и сигурността, опазването на околната среда, борбата с климатичните промени и развитието на нови технологии.

Подробна информация за конкурса и условията за кандидатстване може да бъде намерена на официалната страница на МВнР.

Припомняме, че на 19 март София отбеляза 20 години от членството на България в НАТО с тържествен концерт, преди който прозвучаха химните на България и НАТО и бяха издигнати знамената им.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване