Полицията задържа двама мъже, откраднали лека кола и обрали два търговски обекта в София

Полицията задържа двама мъже, извършили кражба на лек автомобил в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. И двамата са с криминални регистрации. Полицейските действия са извършени от съвместни екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), Първо, Трето и Шесто Районно управление.

Случаят започва след сигнал, подаден на 25 юли в Първо РУ от жена, която съобщила, че автомобилът ѝ, паркиран на бул. „Васил Левски“, е откраднат, а от чантата ѝ липсват портфейл и ключовете за колата.

След оперативни действия автомобилът бил открит, а извършителите – двама мъже на 20 и 45 години – задържани. Те имат множество регистрации за кражби, грабежи и притежание на наркотици, а по-възрастният е и осъждан. Разследващите установили, че са свързани и с други престъпления, извършени същата нощ.

След кражбата на автомобила, мъжете извършили грабеж от търговски обект на площад „Македония“, където нападнали продавачка и отнели наличната сума пари, лични документи, банкови карти, мобилен телефон и стекове цигари. По-късно ограбили супермаркет на бул. „Христо Ботев“, откъдето взели 1000 лв. и 1000 евро от чанта.

При обиск в жилището на двамата, полицията открила пари и веществени доказателства, свързани с престъпната им дейност, както и саксии с марихуана.

Материалите по случая ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура, уточняват от МВР.

Приоимняме, че вчера МВР задържа жена, която нападнала и намушкала мъж с нож, който след това дал подвеждаща информация на разследващите.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване