Народното събрание ще изслуша служебния финансов министър Людмила Петкова за изпълнението на бюджета

Днес Народното събрание ще изслуша служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова относно изпълнението на приходите и разходите по Закона за държавния бюджет за 2024 година. Това е първата точка от програмата за работа на депутатите, публикувана на сайта на парламента.

Искането за изслушването на финансовия министър е внесено от Йордан Цонев (ДПС), Теменужка Петкова и Росица Кирова (ГЕРБ-СДС).

Освен за изпълнението на бюджета, Петкова ще бъде изслушана и за изпълнението на приходите и разходите по оперативните програми на Европейския съюз, както и за напредъка в преговорите за приемането на България в еврозоната.

Втора точка от дневния ред предвижда изслушването на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов относно преговорите за продажбата на оборудването, предназначено за проекта АЕЦ „Белене“. На 6 юли 2023 г. Народното събрание възложи на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител за продажба на оборудването за проекта АЕЦ „Белене“. Искането за изслушването на енергийния министър е внесено от народния представител от „Възраждане“ Стоян Таслаков.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване