Наводнения и високи температури в САЩ

Наводненията и високите температури в САЩ продължават да причиняват сериозни проблеми. Поне двама души са загинали в резултат на наводненията, а стотици хора са били евакуирани от засегнатите райони.

Над три милиона души са засегнати от наводненията в щатите Небраска, Южна Дакота, Айова и Минесота. Тези райони също така се борят с високи температури, достигащи до 37-38°C.

Силните дъждове и преливащите реки са причинили значителни материални щети. Железопътен мост над река Биг Сиукс е се срутил, а в района на Омаха наводненията принудиха железопътния превозвач „Амтрак“ да използва временно автобуси за транспортиране на пътници.

В Айова мъж от Илинойс е загинала след като се е удавил в Спенсър. В Южна Дакота части от магистрала 29 са затворени. Продължителните наводнения в Айова и Южна Дакота са унищожили пътища и мостове, принудили са се на евакуации в болници и домове за възрастни. Има градове без електричество и водоподаване.

Президентът Джо Байдън е бил информиран за ситуацията, а Федералната агенция за управление на извънредните ситуации вече е изпратила екипи в засегнатите райони за помощ и оценка на щетите.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване