Независим експерт ще оценява „Евровизия“ 2024

Противоречивото издание на конкурса „Евровизия“ за 2024 г. ще бъде прегледано от независим експерт, съобщиха организаторите, цитирани от Пи Ей мидия/ДПА.

По време на състезанието нидерландският участник Йост Клайн беше дисквалифициран заради отправяне на заплахи към сценична работничка. Също така възникнаха множество спорове около участието на израелската певица Еден Голан поради влошаването на хуманитарната ситуация в Газа.

Израелският национален телевизионен оператор обяви, че делегацията се е сблъскала с „безпрецедентна проява на омраза“ от представители на други държави по време на състезанието.

Организаторите на „Евровизия“ съобщиха, че Европейският съюз за радио и телевизия се стреми да усъвършенства своите услуги и събития, затова независим експерт ще разгледа случилото се в Малмьо.

След края на състезанието, спечелено от швейцарския изпълнител Немо, организаторите обявиха, че ще прегледат състезанието поради неспазване на духа на правилата от страна на някои делегации.

Протестиращи, подкрепящи палестинците, осъдиха участието на Израел в „Евровизия“, а изпълненията на Голан бяха посрещани с освирквания и възгласи.

Израелската делегация беше критикувана от участници в песенната надпревара, като Бамби Тъг от Ирландия сподели открито своите пропалестински възгледи. Някои обвиниха израелския телевизионен оператор в нарушаване на правилата и подбуждане към насилие.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване