Нинова: В БСП умуват как да ме отстранят от пряк избор за лидер

В Българската социалистическа партия (БСП) съществуват няколко вътрешни групи с различни интереси и визии за бъдещето на партията, всички от които са против доскорошния лидер Корнелия Нинова. В интервю за БТВ, Нинова говори за тези проблеми и вътрешни конфликти.

Според нея, първата група са „червените барони“, които виждат БСП като семейна фирма. Втората група са „червените олигарси“ като Георги Гергов и Кирил Добрев, които използват партията за лично обогатяване. Третата група е свързана със Сергей Станишев, който поддържа либерални идеи и Истанбулската конвенция.

Нинова посочи, че е подала оставка и няма намерение да я оттегли, като призова колегите си да се фокусират върху партията. Тя изрази съжаление, че колегите ѝ са се превърнали в пешки на външни сили, които разрушават партията.

Освен това, Нинова заяви, че има хора в партията, които искат да преговарят с ГЕРБ, както и група, свързана с президента Румен Радев. Тя призова социалистите да не позволяват да им се отнеме правото на пряк избор и попита риторично от какво ги е страх пред партийните членове.

Нинова също така отбеляза, че кампанията срещу Николай Методиев, бивш служител в администрацията на Радев, идва от президентската група в БСП. Тя обясни, че изборът ѝ да представлява социалистите от Благоевградски регион е бил подкрепен от местните партийни структури, но е срещнал уклончивост от софийските организации.

По отношение на изборът на парламентарен шеф, Нинова го сравни с предишната ситуация с Вежди Рашидов и Росен Желязков. Тя предрече, че ще има правителство ГЕРБ-ДПС-ИТН и че БСП ще гласува против. Изрази съмнение, че депутати от БСП ще подкрепят такова правителство и отбеляза, че хората все по-малко вярват на политическите партии.

Според Нинова, Бойко Борисов иска да управлява с ДПС и ПП-ДБ, но се страхува от Пеевски. Тя подчерта, че лявото обединение означава обединение на левомислещите хора и изрази разочарование от липсата на достойнство у бившите ѝ партийни другари като Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин и Атанас Зафиров.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване