Новият сливенски митрополит Арсений изнесе първата си служба в Бургас

Днес в Бургас с тържествена церемония бе посрещнат новият Сливенски митрополит Арсений. Той бе приветстван от стотици миряни пред арката на Свети Николай Чудотворец. Митрополит Арсений поведе шествие към храм „Св. св. Кирил и Методий“, като в него участваха представители на Сливенската епархия, архиерейски наместници от Бургаската духовна околия, Пловдивският митрополит Николай, областният управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова, кметове и представители на институции.

На площада пред църквата, митрополит Арсений отправи първия си поздрав към миряните, призовавайки за мир, единство и запазване на вярата в Бога. Той изрази своето уважение към предшествениците си и заяви, че ще следва техния пример във всяко свое решение и действие.

Проф. Мария Нейкова приветства митрополит Арсений с думите, че той има честта да управлява една от най-красивите митрополии и му пожела здраве и успех. Кметът на Бургас Димитър Николов изрази увереност, че новият митрополит ще продължи добрата традиция между Община Бургас и духовните водачи на Сливенската епархия, като подчерта важността на духовното ръководство в тези тежки времена.

След церемонията камбанен звън огласи Бургас.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване