НСА проведе публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции

На 6 юни в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе публично обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура“. Водещ партньор по концепцията е НСА, като партньори участват Столична община, община Кюстендил и община Банско.

Ректорът на НСА проф. Красимир Петков откри събитието, което беше посетено от представители на академичното ръководство, студенти, държавни институции, работодателски организации, спортни федерации и медии. Сред участниците бяха зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, зам.-кметът на Столична община Никола Барбутов, кметът на Кюстендил Огнян Атанасов и други.

Стоян Андонов подчерта значимостта на сътрудничеството между общини и образователни институции. Никола Барбутов изрази подкрепата на Столична община за проекта, който включва изграждане на нови спортни зали в столичните училища и модернизиране на инфраструктурата в НСА. Лидия Даскалова от Министерството на образованието също изрази подкрепа за концепцията, като подчерта връзката между физическото възпитание и образованието.

Концепцията предвижда модернизиране на студентско общежитие в НСА, изграждане на нова многофункционална спортна зала и ремонт на стадион № 4, както и изграждане на спортни и туристически обекти в Банско и Кюстендил. Общият бюджет на КИТИ е 58 550 000 лв., като 43 850 000 лв. идват от Програма развитие на регионите 2021-2027 г.

Публичното обсъждане бе организирано съвместно с Областен информационен център София-град и София-област.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване